söndag 16 december 2012

Men va?!

Läste just på facebook om att Disney klippt bort denna scen (nedan) där en svart docka kommer in och får en OK-stämpel av tomten. De säger att den är rasistisk och bör klippas bort för att matcha 2000-talets samhälle.

Ärligt talat har jag aldrig ens reflekterat över att denna scen över huvud taget skulle vara rasistisk... Asså jag börjar bli så less på detta, först inga pepparkakor och nu detta. Läste en bra kommentar om detta "Om en svart docka är rasistisk är väl svarta människor också rasistiska?". På ett sätt håller jag med, det är ju inte rasistiskt om man inte gör det till det. Klipper man bort en scen med en svart docka så visar det ju bara att det är fel att vara svart, samma princip med pepparkaksgubbarna...

Kan inte folk bara fatta att om alla bara struntar i färger och låter allt vara som vanligt kommer ingen kränkas, för att genom att alla färger får visas visar det att alla människor är lika mycket värda. Annars tycker jag att man inte borde få sälja vita dockor, eller att hela tomten klipps bort minsann!

Källa (Dockan)
Källa (Pepparkaksgubbar)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar