Dom ska min mamma få i julklapp så jag hoppas att dom hinner stelna innan hon kommer hem...
Hemlagad chokladkola
Ingredienser
ca 60 st
100 g Arla smör2 dl Arla Köket vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 – 150 g mörk choklad
Gör så här
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
Koka utan lock, rör om då och då tills termometern
visar 124° eller när smeten håller kulprovet.
Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och
rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 – 30 min.
Häll smeten på smörpapper i en form ca 20 x 30 cm.
Garnera eventuellt med kokosflingor.
Låt svalna och skär eller klipp i bitar.
Dela chokladen i bitar och smält den i en skål
i vattenbad eller i mikro. Doppa kolan i chokladen
och lägg den på smörpapper. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.
Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
Koka utan lock, rör om då och då tills termometern
visar 124° eller när smeten håller kulprovet.
Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och
rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 – 30 min.
Häll smeten på smörpapper i en form ca 20 x 30 cm.
Garnera eventuellt med kokosflingor.
Låt svalna och skär eller klipp i bitar.
Dela chokladen i bitar och smält den i en skål
i vattenbad eller i mikro. Doppa kolan i chokladen
och lägg den på smörpapper. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.
Källa (Recept,Bild ovan) : Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar